<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-WM3RRSZ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"> Siirry pääsisältöön
Uutiset

VERBA-perheen syöttölaite toiminnassa Portugalissa

By 25. lokakuuta 2022Ei kommentteja

Tässä näet VERBA KZB Family -ruokinta-automaatin toiminnassa Portugalissa. Saimme filmin asiakkaaltamme, joka oli asentanut koesyöttölaitteen asiakkaansa tiloihin ja on nyt tehnyt tilauksen, koska hän pitää KZB-perheen syöttölaitteesta niin paljon.

Rento äiti

Emo syö syöttölaitteesta ja antaa porsaalleen mahdollisuuden syödä rauhassa mukana alas lasketusta kaukalosta. Koska emakolla on ympärivuorokautisesti aikaa ottaa tuoretta rehua perheen ruokintapöydästä, toisin kuin emakkokaukaloissa, emakon käyttäytyminen on hyvin rauhallista ja emakko suhtautuu ympäristöönsä ja porsaisiinsa hyvin rennosti. Loppujen lopuksi hänen ei tarvitse huolehtia siitä, että rehu loppuu kesken, he ymmärtävät sen pian. Tämän seurauksena myös emakon rehunkulutus on korkeampi kuin emakkoporsailla, joten emakko pääsee porsituskarsinasta erittäin hyväkuntoisena. Koska emakoiden on "työskenneltävä" saadakseen rehua, emakko pysyy myös liikkeessä ja saa häiriötekijöitä, jotka myös edistävät kuntoa.

Vauvaporsaat kasvavat nopeasti

Myös porsaat hyötyvät tästä käytöksestä, ja joskus ne ottavat vettä jo kolmen päivän kuluttua syntymästä, ja viiden päivän kuluttua ne jo napostelevat emakon rehua. Tämä ei välttämättä ole porsaille ravitsevaa, mutta kun kiinteää rehua nautitaan leikkimielisesti, suolisto tottuu jo varhaisessa vaiheessa hyvin nopeasti kiinteään rehuun, mikä ehkäisee myöhempää vieroitusoireilua, ja porsaat saavuttavat painonsa aikaisemmin ja ovat myös hyvin vankkoja ja yhtenäisiä. KZB:stä syöneiden vieroitettujen porsaiden rehun hyväksikäyttöaste on vielä alhaisempi kuin tavanomaisilla kaukaloilla ja ruokintalaitteilla.

Säästää huomattavasti rehukustannuksissa

Muita etuja ovat se, että kuolleiden porsimisten prosenttiosuus vähenee, koska emakko lepää porsituskarsinassa, ja se, että porsimattomille porsaille voidaan usein tarjota yhdenlaista, usein halvempaa porsasrehua useiden eri rehutyyppien tai väkirehujen sijaan.

KZB Family Feeder emakko ja porsas luomutarhassa