Usein kysytyt kysymykset

Jos sinulla on kysyttävää VERBAsta tai sikojen ruokintajärjestelmistä, tutustu ensin usein kysyttyihin kysymyksiin ja vastauksiin. Saatat löytää vastauksen kysymykseesi sieltä heti. Jos kysymystäsi ei kuitenkaan ole mainittu siellä, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Autamme sinua mielellämme!

Mitä minun pitäisi huomioida ostaessani sikojen ruokintajärjestelmää?

Sikojen syöttölaitetta ostettaessa on tärkeää ottaa huomioon useita kriittisiä seikkoja:

  1. Sikojen rehutyyppi: Mieti, minkä tyyppistä rehua käytät: pellettirehua, mururehua, jauhorehua, jauhoa, jossa on enintään 35 % CCM:ää, tai nestemäistä rehua. Kukin rehutyyppi vaatii oman syöttölaitteen.
  2. Sian elinvaihe: Sovita syöttölaite eläimen elämänvaiheeseen. Poikivilla porsailla, vieroitetuilla porsailla, lihasioilla ja emakoilla on erilaiset tarpeet.
  3. Ryhmäkoko: Määritä ryhmäkoko sikakarsinaa kohti. Tämä vaikuttaa mitoitukseen, ruokintapaikkojen määrään ja ruokintakaukalon suunnitteluun.
  4. Asennusvaihtoehdot: Tarkista, voidaanko syöttölaite rakentaa väliseinään navetan pohjapiirustuksesta riippuen.

Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, voit valita oikean sianrehun syöttölaitteen tuotekatsauksestamme. Tarjoamme aina useita vaihtoehtoja, jotka sopivat ainutlaatuiseen karsinatilanteeseen. Näin voit tehdä objektiivisen valinnan, sillä aina ei ole olemassa vain yhtä parasta syöttölaitetyyppiä.

Haluatko apua täydellisen ruokintakulhon löytämisessä? Ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse tai täytä konsultaatiopyyntö verkkosivuillamme. Autamme sinua mielellämme valitsemaan ihanteellisen sikojen ruokintakupin!

Voinko tilata teiltä sianrehuruokkijoita tai niiden osia verkossa?

Verkkokaupastamme voit helposti tilata sikojen ruokintalaitteiden tai porsashuppujen varaosia verkossa. Voit tietenkin aina ottaa meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, jos haluat neuvoja sikojen ruokintajärjestelmiin, porsashuuviin tai lattialämmitysjärjestelmiin liittyen.

Sianrehumme myydään luotettavien jälleenmyyjiemme kautta. He voivat asentaa tuotteet puolestasi ja huolehtia tarvittaessa jälkihoidosta. Onko sinulla vakituinen karsinoiden asentaja? Jos on, ilmoita siitä meille. Jos et ole aiemmin ollut yhteydessä karsinoiden asentajaan, autamme sinua mielellämme löytämään sinua lähinnä olevan karsinoiden asentajan.

Pitäisikö minun hankkia sikojen syöttölaite, jossa on vai ei ole juottonippaa?

Tämä on valinta, joka sinun on tehtävä itse ja mahdollisesti neuvoteltava eläinlääkärisi tai neuvonantajasi kanssa. Se on usein henkilökohtainen valinta, ja sillä on myös tekemistä sikalan tilojen kanssa. Suosittelemme juomanippaa mahdollisimman lähellä sikalan ruokintapistettä tai ruokintapisteessä, jossa on erillinen juomapaikka. Periaatteessa voimme myös varustaa minkä tahansa sikojen syöttölaitteen juottonipalla (lukuun ottamatta kuivaruokkijoita) tai jättää olemassa olevan juottonipan pois. Toimittamiimme sikojen ja porsaiden kuivaruokintalaitteisiin on saatavana myös sopivia yksittäisiä tai useampia juomakuppeja omasta tuotannostamme. Erityisesti ohjelmassamme olevat duo-juomakupit ovat tulossa erittäin suosituiksi ja ovat myös erittäin edullisia hinnaltaan. Se, että 2 eri karsinassa olevat siat näkevät toisensa juodessaan, tuo suuria etuja. Syömisen näkeminen saa ne syömään, mutta juomisen näkeminen saa ne myös juomaan.

Autatko minua valitsemaan oikean sianrehun syöttölaitteen?

Hyvin mielellään. Neuvomme kaikkia hyödyntämään tätä sitoumuksetta. Olemme valmistaneet kaikkia omia sianrehujamme sikatalouteen yli 50 vuoden ajan, joten uskomme tietävämme hyvin mistä puhumme. Meillä on yli 200 erilaista sikojen ruokintavälinettä, joten voimme tarjota useita vaihtoehtoisia sikojen ruokintavälineitä kutakin eläimen elinvaihetta tai rehutyyppiä varten. Siksi emme ole kiinnostuneita myymään yhdenlaista sianrehun syöttölaitetta, jossa on yksi tietty annostelumekanismi, koska meillä on niin sanotusti vain yhdenlaista sianrehun syöttölaitetta. Haluamme vain, että teet tilanteeseesi oikean valinnan ja olet siihen niin tyytyväinen, että kerrot siitä kollegoillesi. Ja usein paras ratkaisu ei todellakaan ole kallein syöttölaite. Soita tai lähetä meille sähköpostia tai täytä neuvontapyyntömme, niin annamme mielellämme neuvoja sikojen syöttölaitteista ilman lisävelvoitteita.

Kumpi on parempi, pyöreä kaukalo vai neliön muotoinen kaukalo seimen alla?

Nelikulmainen kaukalo!

Meillä on ollut ohjelmassamme pyöreitä kaukaloita syöttölaitteiden alla, ja olemme poistaneet ne ohjelmastamme, koska olimme hyvin tyytymättömiä tuloksiin ja niistä saamiimme kommentteihin. Valitettavasti joudumme siis joskus kieltäytymään, jos ihmiset vaativat pyöreää kaukaloa, mutta haluamme seisoa 100-prosenttisesti valmistamiemme ja myymiemme tuotteiden takana, jotta te olette ja pysytte täysin tyytyväisinä. Miksi emme kannata pyöreitä kaukaloita? Tässä ovat perustelumme:

  • Vieroitettujen porsaiden ruokintakaukalon tai pyöreällä kaukalolla varustetun lihasikojen ruokintakaukalon on oltava karsinassa yksinään, eikä sitä saa rakentaa väliseinään. Koska sikojen on seisottava kaukalon ympärillä, ruokinta-alue vie paljon tilaa ja häiritsee sikalan toiminnallisia tiloja. Tästä voi olla se haitta, että lihotus ja karsinan likaantuminen tapahtuu ei-toivotuilla alueilla, eivätkä lepäämään haluavat siat pääse lepäämään. Eläinten hyvinvoinnin ja pitkien häntien kannalta tämä ei ole ihanteellista.
  • Pyöreällä kaukalolla varustettua ruokintakaukaloa ei voida sijoittaa käytävän puolelle. Tämä johtuu siitä, että eläimet eivät voi seistä kaukalon ja käytävän välissä, jos kaukalo on liian lähellä käytävän seinää. Näin ollen koko kaukalosta ei ole hyvää näkyvyyttä siihen, syödäänkö se puhtaasti vai onko siinä turhaa vettä. Lisäksi kaukalon säätöön ei pääse käytävältä käsiksi, vaan on kiivettävä karsinaan. Tämä maksaa turhaa työaikaa.
  • Pyöreä kaukalo kapenee keskelle. Etupuolella lähellä reunaa on runsaasti tilaa, mutta jos sian on katsottava keskelle, tilaa ei usein ole, koska kaukalo on usein liian kapea. Näin ollen rehun saatavuus ei ole ihanteellinen, mikä voi aiheuttaa levottomuutta. Rehun ja veden pitäisi aina olla hyvin helposti saatavilla.
  • Nelikulmainen kaukalo on paljon paremmin varustettu etu- ja sivureunoilla, jotka estävät valumista. Pyöreässä kaukalossa valuu enemmän nestettä.
  • Jos karsinoiden määrä on pariton, pyöreällä kaukalolla varustettua ruokintakaukaloa ei voi rakentaa seinään, vaan se on sijoitettava itsenäisesti.

Mikä on paras paikka ruokintakaukalolle?

Sikojen syöttölaite on parasta sijoittaa käytävän viereiseen väliseinään tai sitä vasten.

Sijoittamalla kaukalon käytävän seinälle luot sioille rauhallisen paikan syödä. Lisäksi sinulla on hyvä näkyvyys kaukaloon ja näet yhdellä silmäyksellä, onko kaukalo puhdas rehujätteistä ja vedestä. Näin säästät paljon työaikaa sekä vesi- ja rehuvuotoja. Lisäksi käytävän etuosassa pääset helposti käsiksi sikojen rehukourun säätöön ja voit helposti arvioida rehubunkkerin sisällön tarkastuskierroksen aikana.

Voinko vaihtaa vanhat maneesini?

Jos haluat ostaa uusia Verba-sikojen syöttölaitteita, voimme aina välittää sinulle yhteyden useisiin käytettyjen navettalaitteiden jälleenmyyjiin, jotka haluavat ostaa olemassa olevat sikojen syöttölaitteesi. Olemme yhteydessä useisiin tahoihin, jotta sinä voit hallita tilannetta. Voit tietysti myös myydä syöttölaitteesi itse. Voittomarginaali on näin ollen korkeampi. Sosiaalisen median lisäksi on useita kansallisia ja kansainvälisiä verkkosivustoja, joilla voit tarjota käytettyjä kaukaloita. Välitä asia rohkeasti eteenpäin meille, niin varmistamme, että saat yhteyden useisiin tahoihin, jotka ostavat käytettyjä tallien laitteita. Näin olet erottanut uusien ruokintalaitteiden oston ja käytettyjen ruokintalaitteiden myynnin toisistaan, jolloin lopullinen hinta on läpinäkyvä ja yleensä paljon edullisempi kuin jos tekisit kaiken yhdessä kaupassa. Olemme mielellämme avuksi.

Voinko tilata erivärisen astian?

Vakiovärimme ovat vihreä ja valkoinen. Mutta meillä on myös lautasia, joissa on sinistä ja valkoista tai punaista ja mustaa tai kokonaan mustaa. Voimme valmistaa mankkasi näissä väreissä. Jos kaukaloita tarvitaan paljon, voimme myös tilata kuormalavoja levyjä muissa väreissä ja periaatteessa toimittaa mitä tahansa väriä.

Miten ruokintakaukalo pitäisi koota?

Varmistettu! Jos kaukalo on löysällä, sika ei syö siitä kunnolla ja kaukalo voi kulua tarpeettomasti. Varmista, että yksittäinen kaukalo on kiinnitetty lattiaan kahdella kiinnityskulmalla ja että se on kiinnitetty myös takaseinään. Kaksoiskarsinoille suosittelemme 4 asennuskulmaa ja 2 ruostumattomasta teräksestä valmistettua u-profiilia, joihin kiinnität seinään. Voimme toimittaa sinulle oikeat ruostumattomasta teräksestä valmistetut kiinnityskulmat ja tarvittaessa ruostumattomasta teräksestä valmistetut u-profiilit, jos niitä ei ole toimitettu vakiovarusteena seimen mukana.

Voinko saada suojuksen pölyrajoituksia varten syöttölaitteisiin?

Kyllä, voimme valmistaa ja toimittaa lisävarusteena saatavan kannen lähes kaikkiin ruokintakouruihin.

Onko ruokintakaukalo tärkeä investointi?

Kyllä, mielestämme hyvä rehukaukalo, jossa on valumisen estävät reunat (monissa kaukaloissa ei ole tätä, kiinnittäkää huomiota!), on sikalan tärkein investointi. Kourallinen rehuvuotoja voi vain varmistaa, että lantalaan joutuu joka vuosi rekkakuorma rehua. 50 grammaa rehuvuotoa päivässä on 17 kg lihasikaa kohti 340 päivän eläintiheydellä. Kahdella tuhannella paikalla se on 34 000 kiloa rehua kuopassa. Tämä maksaa siis kaksi kertaa: rehun ostamisesta ja ylimääräisestä lannanpoistosta.

Vakblad varkens on kirjoittanut tästä erittäin hienon hollanninkielisen artikkelin yhdessä maatalouden tutkimus- ja koulutuskeskuksen Sander Palmansin kanssa.

Siksi suosittelemme, että valitset kerran hyvän ruokintakaukalon, jossa on valumisen estävät reunat. Tulet yllättymään, mitä kaukalo per toimitettu sika maksaa alhaalla rivillä.

Jos olet epävarma, soita tai lähetä meille sähköpostia, niin annamme sinulle mielellämme koesyöttökulhon.

Miten ruokintakaukaloa pitäisi säätää?

Ei mielellään liian karkeaa. Käytännössä näemme aivan liian usein, että kaukalot on säädetty aivan liian karkeiksi, jolloin rehusta tulee vanhaa, likaista ja roiskuvaa. Toisin kuin pitkissä kaukaloissa, eläimet voivat syödä kaukaloissamme 24/7. Niillä on siis koko päivän aikaa syödä tarvitsemansa annos, ja tämä pitää myös siat rauhallisina. Anna eläinten vapaasti viettää aikaa syömällä, kuten niiden kuuluukin luonnossa. Tämä on paljon parempi sikojen kannalta, mutta myös rehun muuntamisen ja lompakkosi kannalta. Älä varmista, että säiliöt ovat tyhjiä. Siat ovat tottumusolentoja, ja ne haluavat myös päästä joka kerta käsiksi ruokaansa odotustensa mukaisesti. Jos rehusäiliöt tyhjenevät ja sioille tulee nälkä, häiritset tapaa. Silloin sika stressaantuu ja saattaa muuttua aggressiiviseksi muita sikoja tai karsinassa olevia materiaaleja kohtaan.

Mitä eläinten lukumäärä tuoteselosteen taulukoissa tarkoittaa?

Tämä on niiden eläinten lukumäärä, joiden osalta tiedämme, että syöttölaite antaa parhaan tuloksen. Se ei siis ole pakollinen tai lakisääteinen vaatimus. Joissakin kaukaloissa on enemmän eläimiä ruokintapaikkaa kohti, mutta tiedämme, että tämä ei paranna kaukalon tehokkuutta. Suosittelemme, että noudatat taulukoidemme numeroita, jos se on laillisesti sallittua maassasi tai alueellasi, myös muiden kaukalomerkkien kanssa.

Saanko VERBA-tuotteille takuun?

Kyllä, annamme tuotteillemme ainutlaatuisen takuun. Porsas- ja lihasikojen ruokintakaukaloille annamme 7 vuoden takuun materiaali- ja tuotantovirheille. Emakoiden ruokintakaukaloille annamme 3 vuoden takuun materiaali- ja tuotantovirheille. Annamme porsassuojille ja nännikannuille 1 vuoden takuun materiaali- ja valmistusvirheille. Juomanippeleiden takuu raukeaa, jos vesi on hapanta. Juomaniput on tarkoitettu vedelle.

Takuu ei kata toimituskuluja tai puhelinkuluja, ja ne on aina maksettava erikseen.

Toimitamme niiden metalliliittojen ehtojen mukaisesti, joihin olemme liittyneet. Löydät metalliliiton ehdot verkkosivujemme alatunnisteesta.

Voinko saada räätälöityä palvelua?

Kyllä, voimme tarjota räätälöityjä ratkaisuja. Olemme valmistaneet sikojen ruokintalaitteet siten, että ne sopivat parhaiten useimpiin tilanteisiin. Mutta jos haluat, että kaukalo on korkeampi, matalampi tai leveämpi tai haluat leveämmät ruokintalokerot, ruostumattomasta teräksestä valmistetun liukukiskon, karan säädön jne., voimme tietenkin tehdä sen sinulle. Se ei ole ongelma. Voimme itse asiassa tehdä kaiken omassa tehtaassamme, mikä on se etu, että valmistamme kaiken Alankomaissa ja jonot ovat niin lyhyitä.

Voinko testata tai kokeilla VERBA-tuotteita?

Kyllä me tiedämme. Olemme vakuuttuneita tuotteidemme laadusta, ja siksi suosittelemme, että kaikki epäilevät ostavat testikylvyn. Maksat vain yhdestä testilaatikosta ja testaat sitä. Jos et pidä kaukalosta, voit palauttaa sen meille puhtaana ja vahingoittumattomana, ja me palautamme sinulle koko ostohinnan. Käytännössä näemme kuitenkin lähes aina, että ihmiset haluavat pitää kaukalon.

Onko teillä ulkopuolinen mekaanikko?

Meillä itsellämme ei ole ulkopuolista mekaanikkoa, mutta teemme yhteistyötä sellaisten tahojen kanssa, jotka palkkaamme ulkopuolisia töitä varten. Me voimme vapauttaa sinut tästä.

Onko teillä 24/7-neuvontapalvelu?

Ei, olemme avoinna 7.30-16.30 arkipäivisin.

Variomixia varten olemme sijoittaneet sivustollemme lataukset-otsikon alle erilaisia asiakirjoja, joiden avulla voit ratkaista ongelmat itse. Mukana on myös käsikirjat. Variomixin vian sattuessa on parasta soittaa sähkötekniikan alan yritykseen. He voivat helposti mitata järjestelmän. Voimme sitten lähettää sinulle varaosat, jotta voit vaihtaa ne.

Myydäänkö VERBAa kaikkialla maailmassa?

VERBAa myydään kaikkialla maailmassa. Voimme toimittaa mankkurit sekä koottuina että kokoamattomina, joten voit säästää kuljetuskustannuksissa suurempien erien osalta. Voimme järjestää sinulle kuljetuksen, mutta voit myös järjestää oman kuljetuksesi. Jos etsit jälleenmyyjää, kerro meille, niin voimme auttaa sinua siinä.

Voinko myös ostaa suoraan VERBAlta?

Olemme säännöllisesti suorassa yhteydessä loppukäyttäjiin ja annamme neuvoja syöttötyypeistä ja niitä koskevista teknisistä kysymyksistä, mutta lopullinen myynti tapahtuu jälleenmyyjiemme kautta. Olemme työskennelleet useimpien jälleenmyyjiemme kanssa vuosikymmeniä, ja he tuntevat tuotteemme läpikotaisin. He tietävät myös, mitä on otettava huomioon, ja sijaitsevat yleensä lähelläsi, joten vierailun suunnittelu on helppoa. Jos etsit jälleenmyyjää, kerro meille, niin autamme sinua.

Milloin VERBA on avoinna?

Olemme avoinna arkipäivisin klo 7.30-16.30. Olemme suljettu klo 12.00-12.30. Tavarantoimittajat ja kuljetusliikkeet voivat ottaa meihin yhteyttä klo 16.00 asti.

Mitä VERBA tekee ympäristön hyväksi?

Mielestämme aika paljon. Olemme käsitelleet syöttölaitteissamme vuosittain vähintään 600 000 kiloa kierrätysmuovilevyjä 1970-luvun lopulta lähtien. Nämä PE-levyt valmistetaan esimerkiksi virvoitusjuomien PE-korkkeista, toisin sanoen kuluttajajätteestä. Tällä tavoin me - ja siten myös sikatalousala - osallistumme yhteiskunnan muovijätteen siivoamiseen ja kierrättämiseen.

Käsittelemme myös paljon ruostumatonta terästä. Ruostumaton teräs on jälleen suurelta osin valmistettu kerätystä ja kierrätetystä ruostumattomasta teräksestä.

Lisäksi meillä on vain hollantilaisia toimittajia ja 2 saksalaista toimittajaa. Näin varmistetaan, että kuljetusmatkat yritykseemme ovat mahdollisimman lyhyitä.

Vuonna 2019 käyttöön otetun uuden rakennuksen jälkeen emme enää käytä kaasua tilojemme lämmittämiseen. Kaikki lämmitetään sähköllä, ja kierrätämme koneista suodatettua ilmaa halleissamme.

Meillä on vain Led-valaistus yrityksessämme.

Kaikki ostamamme koneet on valittu alhaisen energiankulutuksen perusteella.

Yritysrakennuksessamme on yli 1100 aurinkopaneelia. Nämä paneelit tuottavat vuosittain enemmän energiaa kuin kulutamme itse.

Tekeekö VERBA muutakin kuin sikojen ruokintalaitteita?

Kyllä, valmistamme myös täydellisiä ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kaukaloita, ruostumattomasta teräksestä valmistettuja U-profiileja, lattialämmityslevyjä, porsaspesiä, porsassuojia, olkilaatikoita ja ruostumattomasta teräksestä valmistettuja juomakaukaloita sikatalousalalle.

Sikatalouden lisäksi valmistamme myös karkearehusäiliöitä vasikoille.

Toimimme aktiivisesti myös maatalousalan ulkopuolella. Teemme paljon lävistyksiä, taivutuksia ja hitsauksia muille yrityksille, ja puolivalmisteiden lisäksi valmistamme myös muovisäiliöitä ja -astioita esimerkiksi urakoitsijoille tai infrastruktuuriyrityksille. Voimme hitsata myös esimerkiksi muovia, jonka lopputuotteita käytetään monilla muilla aloilla.