Usein kysytyt kysymykset

Jos sinulla on kysyttävää VERBAsta ja/tai sikojen ruokintajärjestelmistä, tutustu ensin usein kysyttyihin kysymyksiin ja vastauksiin. Jos kysymyksesi ei ole siellä, ota meihin suoraan yhteyttä.

Mitä minun on otettava huomioon ruokintakaukaloa ostaessani?

Joitakin kriittisiä kohtia ovat:

  • Millainen rehu minulla on? Minulla on pelletoitua rehua, rehumurua, jauhorehua, johon on sekoitettu enintään 35 % CCM:ää, tai nestemäistä rehua.
  • Mihin sikojen elinkaaren vaiheeseen ruokinta on tarkoitettu? Siitosporsaat, vieroitetut porsaat, lihasiat tai emakot?
  • Mikä on ryhmäkoko karsinaa kohti?
  • Voinko asentaa ruokintakaukalon väliseinään?

Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, voit periaatteessa valita oikean ruokintakupin tuoteselosteestamme. Meillä on yleensä useita erilaisia ruokintakaukaloita, jotka sopivat useisiin yhdistelmiin. Voit myös aina lähettää meille sähköpostia, soittaa meille tai täyttää kuulemispyynnön verkossa, niin voimme auttaa sinua tekemään oikean valinnan.

Voinko tilata teiltä verkossa?

Verkkokaupastamme voit tilata ruokintakaukaloiden tai porsashuppujen varaosia verkossa. Voit tietenkin aina ottaa meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, jos haluat neuvoja ruokintakaukaloista, porsitushuoneista tai lattialämmitysjärjestelmistä.

Myymme tuotteitamme vakaiden asentajien kautta, jotka voivat myös asentaa tuotteet puolestasi ja huolehtia jälkihoidosta. Jos sinulla on nimetty navetan siivooja, ilmoita siitä meille. Jos et ole koskaan aiemmin ollut tekemisissä kotieläintallien kalustajien kanssa, me etsimme sinua lähimmän kalustajan.

Pitäisikö minun hankkia syöttölaite, jossa on vai ei ole juomanippaa?

Tämä on valinta, joka sinun on tehtävä itse, mahdollisesti eläinlääkärin tai neuvonantajan kanssa neuvotellen. Se on usein henkilökohtainen valinta, ja se riippuu myös siitä, kuinka paljon tilaa sinulla on kynässäsi. Pidämme parempana, että nänni on mahdollisimman lähellä ruokintakaukaloa tai ruokintakaukalossa, jossa on erillinen juomakulho. Voimme myös varustaa jokaisen kaukalon juomaniipalla (paitsi kuivaruokinnassa) tai jättää sen pois. Toimittamiimme kuivaruokinta-automaatteihin on saatavana myös omasta tuotannostamme peräisin olevia yksittäisiä tai useampia juomalaitteita. Erityisesti ohjelmassamme olevat duo-juomat ovat erittäin suosittuja ja lisäksi erittäin edullisia. Se, että kahden eri karsinan eläimet näkevät toisensa juomaprosessin aikana, tuo mukanaan suuria etuja. Yli 50 vuoden kokemuksen jälkeen voimme sanoa, että olemme vakuuttuneita sanonnasta: kun näkee ruokaa, se tarkoittaa syömistä, mutta kun näkee juomaa, se tarkoittaa juomista. Juomista aliarvioidaan usein.

Autatko minua valitsemaan oikean ruokintakupin?

Olisimme iloisia. Kehotamme kaikkia käyttämään tätä mahdollisuutta sitoumuksetta. Olemme valmistaneet kaukaloita sikatalouteen yli 50 vuotta, joten uskomme tietävämme, mistä puhumme. Meillä on yli 200 erilaista kaukalotyyppiä, joten voimme tarjota useita vaihtoehtoja eläimen jokaiseen elämänvaiheeseen tai rehutyyppiin. Siksi emme ole kiinnostuneita myymään yhdenlaista ruokintakourua, jossa on yksi mekanismi, koska meillä ei ole niin sanotusti mitään muuta. Haluamme vain, että teet tilanteeseesi oikean valinnan ja olet siihen niin tyytyväinen, että kerrot siitä kollegoillesi. Ja usein paras ratkaisu ei todellakaan ole kallein. Soita tai lähetä meille sähköpostia tai täytä neuvontapyyntömme, niin annamme mielellämme neuvoja ilman lisävelvoitteita.

Kumpi on parempi, pyöreä kaukalo vai neliön muotoinen kaukalo seimen alla?

Nelikulmainen kaukalo, olemme selvillä 50 vuoden jälkeen.

Meillä on ollut ohjelmassamme pyöreitä kaukaloita ruokintalaitteiden alla viimeiset 50 vuotta, ja vedimme ne pois ohjelmastamme, koska olimme tyytymättömiä tuloksiin ja niistä saamiimme kommentteihin. Valitettavasti joudumme joskus sanomaan ei, jos haluat pyöreän kaukalon, mutta haluamme seisoa 100-prosenttisesti valmistamiemme ja myymiemme tuotteiden takana. Käytännössä harvoin tai ei koskaan käy niin, että ihmiset vaativat pyöreää kaukaloa, varsinkin jos he ottavat huomioon jäljempänä mainitut seikat vielä kerran tai testin jälkeen.

Pyöreällä kaukalolla on joitakin käytännön haittoja. Pyöreän kaukalon syöttökaukaloa ei voi sijoittaa käytävän puolelle. Tämä on kuitenkin suositeltavaa. Eläimet eivät voi seisoa pituussuunnassa kaukalon ja käytävän välissä, jos ruokintakaukalo on liian lähellä käytävän seinää. Jos kaukalo on sijoitettu kauemmaksi karsinaan, työntekijä ei pääse helposti käsiksi kaukalon säätöön, ja kaukalon ja suppilon syöttötason valvonta on myös paljon vaikeampaa. Lyhyesti sanottuna pyöreässä kaukalossa eläimet tarvitsevat paljon enemmän tilaa syödäkseen. Lisäksi pyöreä kaukalo on kapeneva. Vanteen etuosassa on runsaasti tilaa, mutta jos sian on käännettävä nokka kohti keskiosaa, tilaa ei useinkaan ole, koska kaukalo on siellä liian kapea. Nelikulmainen kaukalo on paljon helpompi asentaa, ja sen etu- ja sivureunoissa on valumisen estävät reunat. Pyöreä kaukalo läikkyy siis enemmän. Jos kynien määrä on epätasainen, pyöreää kaukaloa ei voi rakentaa seinään, vaan se on sijoitettava itsenäisesti. Itsenäinen sijoittaminen ei todellakaan ole etusijalla.

Mikä on paras paikka ruokintakaukalolle?

Väliseinässä tai sitä vasten ja käytävän seinää vasten. Kaikki kaukalomme on suunniteltu sian säkäkorkeuden mukaisiksi, jotta sika voi seistä suoraan ruokintakaukalon edessä. Ainoastaan Speedfeeder 50 -ruokintalaite on sijoitettava noin kymmenen senttimetrin päähän käytävän seinästä lihasikojen ruokinnassa.

Sijoittamalla kaukalon käytävän seinälle luot sioille rauhallisen paikan syödä. Tästä asennosta pääset myös helposti käsiksi syöttölaitteen säätöön, ja voit tarkastuskierroksen aikana arvioida kunnolla rehukopin ja kaukalon sisällön.

Voinko vaihtaa vanhat maneesini?

Emme itse vaihda vanhoja mankoja, mutta meillä on hyvät yhteydet yritykseen, joka käy kauppaa käytetyillä mankoilla. Voimme pyytää heitä ottamaan sinuun yhteyttä.

Voinko tilata erivärisen astian?

Vakiovärimme ovat vihreä ja valkoinen. Mutta meillä on myös lautasia, joissa on sinistä ja valkoista tai punaista ja mustaa tai kokonaan mustaa. Voimme valmistaa mankkasi näissä väreissä. Jos kaukaloita tarvitaan paljon, voimme myös tilata kuormalavoja levyjä muissa väreissä ja periaatteessa toimittaa mitä tahansa väriä.

Miten ruokintakaukalo pitäisi koota?

Tiukasti kiinni! Jos kaukalo on löysä, siat eivät voi syödä siitä, ja se kuluu helpommin. Varmista, että yksi kaukalo on kiinnitetty lattiaan kahdella kiinnityskulmalla ja että se on kiinnitetty myös takaseinään. Kaksoiskaukaloille suosittelemme 4 kiinnityskulmaa ja 2 ruostumattomasta teräksestä valmistettua U-profiilia seinäkiinnitystä varten. Voimme toimittaa sinulle oikeat ruostumattomasta teräksestä valmistetut kiinnityskulmat ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut u-profiilit, jos ne eivät kuulu kaukalon vakiovarusteisiin.

Voinko saada suojuksen pölyrajoituksia varten syöttölaitteisiin?

Kyllä, voimme valmistaa ja toimittaa lisävarusteena saatavan kannen lähes kaikkiin ruokintakouruihin.

Onko ruokintakaukalo tärkeä investointi?

Kyllä, mielestämme se on melkeinpä tärkein investointi navettaasi varten. Sikojen pitämisen suurimmat päivittäiset kustannukset ovat rehu. Mitä enemmän rehua ei päädy sioille vaan esimerkiksi lantalaan, sitä korkeampi on rehun muuntokertymä ja sitä enemmän rahaa menetät tarpeettomasti joka päivä. Ja tämä palaa kummittelemaan sinulle päivittäin. Neuvomme sinua tekemään hyvän valinnan kerran. Tulet hämmästymään siitä, mitä kaukalo maksaa toimitettua sikaa kohden. Jos esimerkiksi kaukalon on tarkoitus kestää 15 vuotta ja 40 eläintä voi syödä siitä pysyvästi, se maksaa noin 27 senttiä sikaa kohti (ei päivää kohti). Jos säästät 1 % rehun läikkymistä, mikä on helposti saavutettavissa paremmalla kaukalolla, saat tämän takaisin hyvin nopeasti. Jos olet epävarma, soita tai lähetä meille sähköpostia, niin toimitamme sinulle mielellämme testikaukalon.

Miten ruokintakaukaloa pitäisi säätää?

Ei mielellään liian karkeaa. Käytännössä näemme aivan liian usein, että ruokintakaukalot on asetettu aivan liian karkeasti, jolloin rehusta tulee vanhaa ja likaista ja se roiskuu. Toisin kuin pitkissä kaukaloissa, eläimet voivat syödä kaukaloistamme 24/7. Niillä on siis koko päivä aikaa syödä tarvitsemansa annos, mikä pitää myös siat rauhallisina. Anna eläinten syödä, niin kuin niiden kuuluukin luonnossa syödä. Tämä on paljon parempi sikojen kannalta, mutta myös rehun muuntamisen ja lompakkosi kannalta. Älkää antako kaukaloiden tyhjentyä. Siat ovat tottuneita olentoja, ja ne odottavat saavansa ruokaa milloin tahansa. Jos kaukalot ovat tyhjiä, katkaiset tavan, ja sika voi stressaantua kaikkine seurauksineen.

Mitä eläinten lukumäärä tuoteselosteen taulukoissa tarkoittaa?

Tämä on niiden eläinten lukumäärä, joiden osalta tiedämme, että syöttölaite antaa parhaan tuloksen. Se ei siis ole pakollinen tai lakisääteinen vaatimus. Joissakin kaukaloissa on enemmän eläimiä ruokintapaikkaa kohti, mutta tiedämme, että tämä ei paranna kaukalon tehokkuutta. Suosittelemme, että noudatat taulukoidemme numeroita, jos se on laillisesti sallittua maassasi tai alueellasi, myös muiden kaukalomerkkien kanssa.

Saanko VERBA-tuotteille takuun?

Kyllä, annamme tuotteillemme ainutlaatuisen takuun. Porsas- ja lihasikojen ruokintakaukaloille annamme 7 vuoden takuun materiaali- ja tuotantovirheille. Emakoiden ruokintakaukaloille annamme 3 vuoden takuun materiaali- ja tuotantovirheille. Annamme porsassuojille ja nännikannuille 1 vuoden takuun materiaali- ja valmistusvirheille. Juomanippeleiden takuu raukeaa, jos vesi on hapanta. Juomaniput on tarkoitettu vedelle.

Takuu ei kata toimituskuluja tai puhelinkuluja, ja ne on aina maksettava erikseen.

Toimitamme niiden metalliliittojen ehtojen mukaisesti, joihin olemme liittyneet. Löydät metalliliiton ehdot verkkosivujemme alatunnisteesta.

Voinko saada räätälöityä palvelua?

Kyllä, voimme tehdä sen mittatilaustyönä. Jos haluat, että seimi on korkeampi, matalampi tai leveämpi, koska se ei muuten sopisi, voimme myös tehdä sen. Jos olet tottunut erilaisiin asetuksiin kuin vakioasetuksemme, voimme myös tehdä sen sinulle. Voimme itse asiassa valmistaa kaiken omassa tehtaassamme, mikä on se etu, että valmistamme kaiken Alankomaissa, ja jonot ovat niin lyhyitä.

Voinko testata tai kokeilla VERBA-tuotteita?

Kyllä me tiedämme. Olemme vakuuttuneita tuotteidemme laadusta, ja siksi suosittelemme, että kaikki epäilevät ostavat testikylvyn. Maksat vain yhdestä testilaatikosta ja testaat sitä. Jos et pidä kaukalosta, voit palauttaa sen meille puhtaana ja vahingoittumattomana, ja me palautamme sinulle koko ostohinnan. Käytännössä näemme kuitenkin lähes aina, että ihmiset haluavat pitää kaukalon.

Onko teillä ulkopuolinen mekaanikko?

Meillä itsellämme ei ole ulkopuolista mekaanikkoa, mutta teemme yhteistyötä sellaisten tahojen kanssa, jotka palkkaamme ulkopuolisia töitä varten. Me voimme vapauttaa sinut tästä.

Onko teillä 24/7-neuvontapalvelu?

Ei, olemme avoinna 7.30-16.30 arkipäivisin.

Variomixia varten olemme sijoittaneet sivustollemme lataukset-otsikon alle erilaisia asiakirjoja, joiden avulla voit ratkaista ongelmat itse. Mukana on myös käsikirjat. Variomixin vian sattuessa on parasta soittaa sähkötekniikan alan yritykseen. He voivat helposti mitata järjestelmän. Voimme sitten lähettää sinulle varaosat, jotta voit vaihtaa ne.

Myydäänkö VERBAa kaikkialla maailmassa?

VERBAa myydään kaikkialla maailmassa. Voimme toimittaa mankkurit sekä koottuina että kokoamattomina, joten voit säästää kuljetuskustannuksissa suurempien erien osalta. Voimme järjestää sinulle kuljetuksen, mutta voit myös järjestää oman kuljetuksesi. Jos etsit jälleenmyyjää, kerro meille, niin voimme auttaa sinua siinä.

Voinko myös ostaa suoraan VERBAlta?

Olemme säännöllisesti suorassa yhteydessä loppukäyttäjiin ja annamme neuvoja syöttötyypeistä ja niitä koskevista teknisistä kysymyksistä, mutta lopullinen myynti tapahtuu jälleenmyyjiemme kautta. Olemme työskennelleet useimpien jälleenmyyjiemme kanssa vuosikymmeniä, ja he tuntevat tuotteemme läpikotaisin. He tietävät myös, mitä on otettava huomioon, ja sijaitsevat yleensä lähelläsi, joten vierailun suunnittelu on helppoa. Jos etsit jälleenmyyjää, kerro meille, niin autamme sinua.

Milloin VERBA on avoinna?

Olemme avoinna arkipäivisin klo 7.30-16.30. Olemme suljettu klo 12.00-12.30. Tavarantoimittajat ja kuljetusliikkeet voivat ottaa meihin yhteyttä klo 16.00 asti.

Mitä VERBA tekee ympäristön hyväksi?

Mielestämme aika paljon. Olemme käsitelleet syöttölaitteissamme vuosittain vähintään 600 000 kiloa kierrätysmuovilevyjä 1970-luvun lopulta lähtien. Nämä PE-levyt valmistetaan esimerkiksi virvoitusjuomien PE-korkkeista, toisin sanoen kuluttajajätteestä. Tällä tavoin me - ja siten myös sikatalousala - osallistumme yhteiskunnan muovijätteen siivoamiseen ja kierrättämiseen.

Käsittelemme myös paljon ruostumatonta terästä. Ruostumaton teräs on jälleen suurelta osin valmistettu kerätystä ja kierrätetystä ruostumattomasta teräksestä.

Lisäksi meillä on vain hollantilaisia toimittajia ja 2 saksalaista toimittajaa. Näin varmistetaan, että kuljetusmatkat yritykseemme ovat mahdollisimman lyhyitä.

Vuonna 2019 käyttöön otetun uuden rakennuksen jälkeen emme enää käytä kaasua tilojemme lämmittämiseen. Kaikki lämmitetään sähköllä, ja kierrätämme koneista suodatettua ilmaa halleissamme.

Meillä on vain Led-valaistus yrityksessämme.

Kaikki ostamamme koneet on valittu alhaisen energiankulutuksen perusteella.

Yritysrakennuksessamme on yli 1100 aurinkopaneelia. Nämä paneelit tuottavat vuosittain enemmän energiaa kuin kulutamme itse.

Tekeekö VERBA muutakin kuin sikojen ruokintalaitteita?

Kyllä, valmistamme myös täydellisiä ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kaukaloita, ruostumattomasta teräksestä valmistettuja U-profiileja, lattialämmityslevyjä, porsaspesiä, porsassuojia, olkilaatikoita ja ruostumattomasta teräksestä valmistettuja juomakaukaloita sikatalousalalle.

Sikatalouden lisäksi valmistamme myös karkearehusäiliöitä vasikoille.

Toimimme aktiivisesti myös maatalousalan ulkopuolella. Teemme paljon lävistyksiä, taivutuksia ja hitsauksia muille yrityksille, ja puolivalmisteiden lisäksi valmistamme myös muovisäiliöitä ja -astioita esimerkiksi urakoitsijoille tai infrastruktuuriyrityksille. Voimme hitsata myös esimerkiksi muovia, jonka lopputuotteita käytetään monilla muilla aloilla.