<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-WM3RRSZ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"> Siirry pääsisältöön
Uutiset

Muovilevyt suljettuun verkkoon lattia

By 14. joulukuuta 202218. tammikuuta 2023Ei kommentteja

Useiden lihakäsitteiden osalta on nähtävissä, että lähestyvät määräajat, joihin mennessä eri kojujen vaatimukset on täytettävä. Esimerkiksi Beter Leven -laatumerkin saamiseksi vieroitettujen porsaiden ritilälattian on oltava 40-prosenttisesti suljettu vuoteen 2025 mennessä.

Erilaisia ratkaisuja avoimeen lamellilattiaan

Porsituskarsinoiden muuntaminen voidaan toteuttaa usealla eri tavalla. Voit esimerkiksi luoda suurempia porsaiden ryhmiä ja muuntaa osaston tätä tarkoitusta varten ja käyttää rehukäytävää suljettuna alueena. Toinen ratkaisu on korvata avoimet ristikot suljetuilla lattiaelementeillä. Nämä molemmat ovat rakennusteknisesti rajuja toimenpiteitä, ja lisäksi sinun on pidettävä tarkasti silmällä navetan ilmastoa. Lattiaelementit maksavat 60-100 euroa neliömetriltä.

Taloudellisin ratkaisu, jonka voit myös helposti tehdä itse, on tiivistää porsituskarsinan nykyinen ritilälattia PE-muovilevyillä nykyisten porsitusritilöiden päälle. Tämä on paljon halvempaa kuin korvata osa lamellilattiasta suljetuilla lattiaelementeillä.

VERBAn valikoimassa on useita muovilevyjä PE-levyjen tiivistämiseen. Ensin 9 tai 11,5 mm paksu muovinen repäisylevy. Sen jälkeen 9 tai 12 mm paksuinen PE-muovilevy, joka on nastoitettu. Tämän kuplarakenteen lisäksi on saatavana myös levy, jossa on erittäin hieno vohvelirakenne. Tämä muovilevy tarjoaa myös hyvän pidon ja siinä on hienompi rakenne. Lisäksi on olemassa levyjä, joissa on 2 mm:n kumikerros nastalevyn päällä, niin sanottu Ekogrip-levy. Tällä levyllä on erinomainen pito, jopa kosteana. Näiden levyjen käyttöikä on pitkä, mutta ei loputon, kuten verkkolattioidenkin. Kuluminen riippuu viime kädessä karsinoiden tilavuudesta ja sikojen painosta. Mitä paksumpi levy on, sitä kauemmin PE-muovilevy kestää. Lisäetuna on se, että muovi on luonnostaan lämpimämpi koskettaa kuin betoni tai teräs, joten muovi on hyvä valinta myös porsaiden mukavuuden kannalta.

Sikojen ruokintakarsinoiden tai kaukaloiden alle tarkoitettu aluslevy.

Muovilevyjä, joissa on ylimääräistä pitoa lisäävä kuvio, kuten ruutulevy tai nastat, käytetään laajalti myös nykyisten ruokintajärjestelmien, kuten pitkien sika- tai emakkokaukaloiden tai sikojen ruokintalaitteiden alle asennettaviin muovilevyihin. Tämä tehdään, jotta lamellilattia (erityisesti betonilattia) voidaan suojata rehun tunkeutumiselta, joka aiheuttaa nopeaa kulumista. Ristikkoankkureiden avulla nämä pohjalevyt on helppo kiinnittää mihin tahansa lattiaan. Lisäksi nämä muoviset pohjalevyt on erittäin helppo yhdistää kuljetukseen kaukaloita tilattaessa. Pohjalevyt sijoitetaan lavoilla olevien kaukaloiden alle, jolloin kuljetuskustannukset pysyvät hallinnassa.

PE-levyt kaikissa muodoissa ja koossa

Muovisia nastalevyjä, jotka suojaavat tai tiivistävät rakolattian 40 %:n tiiviysvaatimuksen täyttämiseksi, voidaan periaatteessa valmistaa kaikenkokoisina ja -muotoisina. Laattojen kiinteä koko on 3000x1500mm, joten tästä leikattava koko on edullisin. Myös viimeistely on tärkeää. Voimme viistää sivut kokonaan puolestasi. Tämä tarkoittaa, ettei niissä ole kohoavia reunoja, joihin porsaat voivat satuttaa itsensä. Levyissä, joissa on viistetyt reunat, on pienempi loukkaantumisriski.

Voimme toimittaa lattialaatat myös lämmityksellä, mutta silloin laatan paksuus kasvaa.

PE-muoviset peitelevyt voi halutessaan myös leikata, porata ja jyrsiä itse. Niitä on helppo työstää ja mukauttaa tilanteen mukaan. Nämä levyt ovat myös erinomaisia käytettäväksi sikojen kaukaloiden tai kaukaloiden alla suojaamaan sikalan lattiaa ruoan tunkeutumiselta. Toimitamme usein näitä levyjä yhdessä uusien kaukaloiden kanssa myös tähän tarkoitukseen.

Muovilevyt voidaan asentaa itse ritilälattialle, johon voimme tarvittaessa toimittaa myös ruostumattomasta teräksestä valmistetut ritiläankkurit.

Jos olet kiinnostunut, lähetämme sinulle mielellämme näytteen eri suojalevyistä. Ota yhteyttä osoitteeseen info@verba.nl tai soita 0413-474036.

Viistetty viimeistely Ekogrip-levy
Viistetty muovinen päällyste
Muovilevy sikojen syöttölaitteen alle
Taustalevy, jossa on ruutukuvio
Muovilevy sikojen syöttölaitteen alle
Nastakuvioinen tyyny
Muovilevy sikojen syöttölaitteen alle
Vohvelikuvioinen tyyny
Muovilevy sikojen syöttölaitteen alle
Nastoitettu aluskate, jossa on 2 mm:n kuminen pintakerros.
Tiheä vakaa rehu